teisipäev, 24. veebruar 2015

Siem Reap

Siem Reap tähendab tõlkes "defeat of siam" ehk lüüasaamist Tai poolt. See linn ei olnud küll kuigi suur aga see oli valgeid turiste täis! See on täielik pidu- ja öölinn. Õlu on Kamboodžas päris odav. See linn on lisaks pub streetile täis veel turgu, vanaturg, ööturg, kõik kohad on turge täis. Ja massažikohti ja tuk-tukke.

Seal linnas nüüd tehakse iga õhtu tsirkuseetendusi ka. Pilet maksab 18 dollarit ja nad on igaõhtu puupüsti valgeid täis. See organisatsioon on tegelikult selline, et nad võimaldavad kohalikel lastel käia tasuta põhikoolis ja lisaks veel pakuvad tasuta tantsu-, tsirkuse-, graafilisedisaini-, animatsiooni-, muusika- ja kunstihuviringe. Kõik on lastele täiesti tasuta! Neil on umbes 150 töötajat, 1400 õpilast ja veel 500 huviringilast. Sealt on kasvanud välja juba paar üpris professionaalset gruppi ja nende tase ON kõrge.

Kamboodža lapsed on vähem huvitatud kirjutamisest, joonistamisest jms neil on vaja oma energia panna millessegi füüsilisse. Neil on sellise alapeale väga suur füüsiline eelis. Kui näiteks euroopa lapsed saavad natukenegi valu, siis nad vinguvad ja nutavad (teevad asja liiga suureks). Kamboodža lapsed on teises äärmuses - nad ei ole harjunud jagama oma valu, nad kannatavad ja teevad edasi, kuni lõpuks on asi ehk päris halb.

Phare Ponleu Selpak-i etendus Chills

tegime koos artistidega pilti (pildistaja oli veits veider vist)
Ühel laupäeval oli suurte nukkude paraad. Nukud on kohalike poolt valmistatud, kuid jällegi suuresti valgete inimeste eestvedamisel toimuvad sellised asjad siin maal.



öökull
kits
kärpkaslane
madu-uss
kala
kaheksajalgne

night art

Hiina uusaasta puhul põletatakse erinevaid paberist asju (nukumaju, võltsdollareid, jalatseid jms). Pärast on kõik kohad sellist pooleldipõlenud sodi täis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar