neljapäev, 26. veebruar 2015

What? Angkor Wat

Pidime maksma 20 dollarit, et külastada 1 päev Angkori linnas erinevaid 12-sajandist pärit templeid.
            vahemärkus: Kamboodžas käibki arveldamine dollarite ja kohaliku rahaga segamini! Kui kohalik raha võib suht nätsakas olla, siis dollareid ei pruugi nad vastu võtta, kui see natuke vana välja näeb. See kõik on veidi segadust tekitav. Automaadid väljastavad ka meelsamini vist dollareid, kui üldse (meil kogu aeg mingi probleem nendega siin maal ja seb võtab lisaks veel nii palju teenustasuks:( )
Angkor oli kunagi Kamboodža pealinn, kuid 1431. aastal nad hülgasid selle, kuna jäid nii paljude rüüstamiste ja vallutuste ohvriks. Kohalikud pika peale unustasid selle troopikasse uppuva linna üldse ära ja püsima jäid vaid legendid, mida kõik üldse ei uskunudki. Alles 1863. aastal üks prantslane sattus sinna kanti ja taasavastas selle džunglisse mattunud linna. 1899.aastal hakati templeid uurima, puhastama ja konserveerima, kuid seoses Teise maailmasõjaga jäid tööd pooleli. Siis avastasid selle koha kunstiröövid ja tegid suuri laastamistöid:( Seda on väga näha kaa kahjuks.
Kahjuks veel on see koht meeeeeeletu turismiobjekt, aga arvata on, eksole. Kuid tsipake odavam oleks võinud ühe päeva külastus küll olla (sest päris mitme templi taastamistöid rahastavad hoopis Hiina ja India ja muud riigid üldsegi).




















Tomb Rideri filmi tehti ka seal

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar